Recept plný antioxidantů: Quinoa nasladko se skořicí a lesním ovocem
Věděli jste, že si quinou můžete vychutnat i ve sladkém provedení, třeba jako snídani nebo lehký oběd? Quinou stačí krátce povařit v rýžovém mléce, dochutit skořicí a oblíbeným lesním ovocem a malý zázrak je na světě. Uznejte sami, že jednodušší už to být nemůže.
Co budeme na quinou potřebovat?
Na 1 obědovou nebo 2 snídaňové porce:
100 g quinoy
130 ml rýžového mléka
100 ml vody
lžička mleté skořice
100 g lesního ovoce (může být i mražené)
Postup:
Quinou nejdříve důkladně propláchneme, aby neměla hořkou chuť. Poté ji dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vodou, přidáme skořici a přivedeme k varu. Quinou přiklopíme, stáhneme plamen a pomalu vaříme 20 minut doměkka. Průběžně kontrolujeme a můžeme v případě potřeby dolít vodou. Podáváme s čerstvým nebo mraženým ovocem.
Recept je převzatý z Jitčina detoxu, ucelené očistné kúry na 20 dní, která pomocí správně zvoleného jídelníčku odlehčí tělu. Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.