RAW borůvkový cheesecake
RAW BORŮVKOVÝ CHEESECAKE
Ingredience:
Korpus:
90 g kešu oříšků
90 g mandlí
70 g datlí
10 g kokosového oleje
30 g drcených ovesných vloček
Krém:
2 lžíce agávového sirupu
200 g ricotty
100 g borůvek
80 g bílého řeckého jogurtu
3 kapy vanilkového extraktu
30 g Fit-day Superfood Long-Life
+ borůvky na vršek cheesecaku
Postup:
Připravíme si výkonný mixér. Nasypeme do něj kešu oříšky a mandle a mixujeme, dokud nám nevznikne směs s menšími kousky. Do mixéru přidáme datle a kokosový olej a opět mixujeme. Ke konci ke směsi nasypeme ovesné vločky. Pokud směs nedrží tvar, můžeme přidat trošku vody. Připravíme si formu, ve které chceme mít cheesecake. Pokud není silikonová, vyložíme si ji například pečícím papírem nebo potravinářskou folií, abychom mohli hotový cheesecake zlehka vyjmout. Oříškovou směs natlačíme na dno formy a dáme ji uležet do lednice.
Opět si vezmeme mixér a rozmixujeme si borůvky. Přidáme k nim ricottu, jogurt, agávový sirup, long-life a vanilkový extrakt. Vše pečlivě promícháme, vytáhneme korpus z lednice a přidáme na něj borůvkový krém. Hotový cheesecake necháme ztuhnout v lednici alepoň hodinu. Cheesecake servírujeme s čerstvými borůvkami.