Rychlé proteinové palačinky se zkaramelizovanými jablky a skořicí
Smiřte se s tím, že je podzim skutečně tady a začněte nový den poctivou snídaní, která zahřeje i v sychravá rána. Vynikající proteinové palačinky z ovesných vloček a banánu připravíte podle našeho jednoduchého receptu v rekordním čase, navíc budou dokonale nadýchané a vláčné. Zkaramelizovaná jablka se se špetkou skořice palačinkám dodají příjemnou sladkost a co se vůně týče, odvedou lepší práci než kdejaká aromatická svíčka. Zítřejší snídaně je zkrátka jasná!
Co budeme potřebovat?
Na palačinky (2 porce):
45 g Fit-day protein premium natural nebo karamel
75 g ovesných vloček
banán
3 vejce
2 lžíce mandlového mléka
1 lžíce prášku do pečiva
špetka skořice a soli
kokosový olej na smažení
Na zkaramelizovaná jablka:
2 větší jablka
2 lžičky mleté skořice
4 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 lžíce kokosového oleje
Postup:
Všechny ingredience na palačinky vložíme do mixéru a šleháme 1–2 minuty dohladka. Pokud se ovesné vločky nerozpadnou, mixujeme další minutu. Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a vlijeme požadované množství těsta podle toho, jak velké a silné palačinky si přejeme. Opékáme 1–2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky a spodní strana není zlatavá, pak palačinky obrátíme. Hotové palačinky odkládáme do vyhřáté trouby, dokud nezpracujeme všechno těsto.
Pro přípravu zkaramelizovaných jablek si ovoce nakrájíme na půlcentimetrové kostky a zlehka orestujeme na pánvi s rozpuštěným kokosovým olejem. Přidáme med nebo javorový sirup a skořici a vaříme asi 3 minuty, dokud jablka nezměknou. Palačinky přelijeme jablkovou směsí a můžeme podávat.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.