Rychlý recept na proteinové čokoládové cookies
Také vás čas od času přepadne během dne hlad a není vůbec snadné se ho zbavit? Zapomeňte na automaty plné sladkostí, i předražené a ne zrovna čerstvé bagety, máme pro vás rychlý a snadný recept na bezkonkurenční čokoládové sušenky, které zaženou hlad i výčitky – stačí mít pár kousků při sobě. Jsou připravené ze směsi kokosové a ovesné mouky, rostlinného proteinového prášku a kvalitního kakaa. Co je navíc nejlepší, s lněným vejcem namísto obyčejného zabodují i mezi vegany.
Co budeme potřebovat?
Na těsto (cca 4 velké cookies):
60 g kokosové mouky
20 g ovesné mouky
30 g Fit-day protein premium čokoláda
60 g kakaového prášku
30 g třtinového cukru
100 g rostlinného oleje
60 ml rostlinného mléka
špetka vanilkového cukru
lněné vejce (voda + mleté lněné semínko)
Na dozdobení:
čokoládová poleva, čerstvé ovoce
Postup:
Nejprve dáme předehřát troubu na 180 °C a připravíme si lněné vejce: 8 lžic vody smícháme s 3 lžícemi mletých lněných semínek a necháme chvíli bobtnat.
V mezičase se pustíme do těsta. V míse pečlivě promícháme všechny sypké ingredience a následně přidáme rostlinné mléko, olej a připravené lněné vejce. Ze směsi vypracujeme kompaktní těsto, z kterého připravíme cookies libovolné velikosti – můžeme je vytvarovat v ruce nebo těstem vyplnit formičky. Cookies rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut. Sušenky kontrolujeme špejlí – v případě, že se na špejli těsto nelepí, jsou cookies hotové. Necháme je vychladnout a můžeme dozdobit podle fantazie, např. čokoládovou polevou.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.