Skořicové cupcakes
Ingredience:
Těsto:
140 g ovesné mouky
100 g jablečného pyré
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička prášku do pečiva
150 ml rostlinného mléka
1 lžička skořice
30 g drcených vlašských ořechů
Krém:
1 balení ricotty
10 g kakaa
1 lžička skořice
1 lžička javorového sirupu
ovoce na ozdobení
Postup:
Rozehřejeme si troubu na 180°C. Nejprve si připravíme těsto. Nachystáme si dvě mísy, v první si smícháme ovesnou mouku, skořicový koláč, prášek do pečiva a skořici. Ve druhé míse smícháme jablečné pyré, vejce, med a přilijeme mléko. Obsah obou mís důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto. Do těsta přimícháme drcené oříšky.
Pčipravíme si košíčky na muffiny. Můžeme použít obyčejné papírové nebo silikonové. Muffiny necháme péct po dobu 20-25 minut.
V době pečení muffinů si nachystáme krém, kterým budeme muffiny zdobit. Vyšleháme si ricottu spolu s kakaem, skořicí a javorovým sirupem. Hotový krém necháme v lednici a muffiny necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Muffiny ozdobíme krémem a na vršek přidáme oblíbené ovoce. Můžeme použít borůvky, maliny nebo ostružiny.