Skořicový cheesecake
Ingredience:
Korpus:
30 g Fit-day Mugcake směs
120 g celozrnných sušenek
25 g kokosového oleje
1 lžička skořice
2 lžičky agávového sirupu
30 g sušených rozinek
Krém:
250 g sýru philadelphia
150 g nízkotučného tvarohu
2 vejce
3 lžičky datlového sirupu
1 vanilkový pudink
3 kapky vanilkového extraktu
Zdobení:
250 g ricotty
2 lžíce javorového sirupu
2 kapky vanilkového extraktu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Celozrnné sušenky si rozdrtíme na jemný prášek, přidáme k nim mugcake cinnamon, skořici,agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a sušené rozinky.
Nachystáme si formu vyloženou pečícím papírem a na dno formy natlačíme sušenkovou směs. Korpus nechámeodležet v lednici a připravíme si krém.
Vyšleháme si sýr philadelphia s tvarohem a vejci, přidáme skořici, vanilkový extrakt, datlový sirup a vanilkový pudink. Vše důkladně promícháme a krémem potřeme korpus. Cheesecake necháme péct 30-40 minut. V průběhu pečení si vyšleháme ricottu s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Ricottový krém dáme péct do zdobícího pytlíčku a ozdobíme celý vršek cheesecaku. Nakonec jej posypeme skořicí, necháme pár hodin ztuhnout v lednici a můžeme servírovat.