Švestková buchta s borůvkami a rybízem
ŠVESTKOVÁ BUCHTA S BORŮVKAMI A RYBÍZEM
Ingredience:
250 g nízkotučného tvarohu
30 g konopných semínek
50 g špaldové mouky
40 g ovesné mouky
2 lžíce agávového sirupu
2 lžičky přášku do pečiva
1 lžička skořice
3 kapky vanilkového extraktu
2 vejce
+ 200 g švestek
+ 50 g červeného rybízu
+ 50 g borůvek
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kokosovým olejem. V míse smícháme nejdříve vejce, tvaroh, vanilkový extrakt a agávový sirup. Postupně přidáváme ovesnou mouku smíchanou s práškem na pečení, špaldovou moukou, proteinem a skořicí. Do těsta můžeme vmíchat pár borůvek nebo rybíz.
Hotové těsto nalijeme do formy a na vršek těsta naskládáme půlky švestek, pár borůvek a rybíz. Těsto dáme péct do předehřáté trouby na 25-35 minut. Buchtu necháme vychladnout a můžeme servírovat.