Bezlepkové pečení: Nadýchaný švestkový koláč se skořicí
Cítíte už přicházející podzim ve vzduchu? V tom případě je nejvyšší čas na upečení jemného švestkového koláče se skořicí, který provoní celou kuchyni a postará se o hřejivou atmosféru. Základem nám bude tradiční hrnečkový recept, vylepšený o bezlepkové ingredience a porci bílkovin navíc díky dvěma odměrkám přírodního proteinu bez obsahu alergenů. Věříme, že čerstvě upečený koláč upozadí každou mlhu i déšť.
Co budeme potřebovat?
Na koláč:
45 g Fit-day protein premium natural
2 hrnky bezlepkové mouky (ideálně směs pohankové a kokosové v poměru 1:1)
2 vejce
5 lžic kokosového oleje nebo másla
1 a 3/4 hrnku rostlinného mléka
1/2 balíčku kypřicího prášku
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce skořice
2 hrnky rozpůlených vypeckovaných švestek
Na dozdobení:
lístky meduňky, moučkový třtinový cukr
TIP: Pokud si chcete recept ještě o něco vylepšit, můžete přidat do těsta i plátky mandlí nebo jimi před pečením koláč posypat.
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme veškeré sypké ingredience, tedy mouku, protein, kypřicí prášek, cukr a skořici. Do směsi přidáme vajíčka, kokosový olej a přilijeme mléko. Vše pečlivě spojíme a vzniklé těsto vlijeme do olejem vymazané formy a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch poklademe rozpůlenými švestkami, slupkou dolů. Pečeme asi 40 minut nebo dokud moučník nezezlátne.
Hotový koláč necháme krátce vychladnout a před servírováním můžeme lehce pocukrovat nebo dozdobit lístky čerstvé meduňky.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.