Třešňová bublanina s mandlemi
TŘEŠNOVÁ BUBLANINA S MANDLEMI
Ingredience:
250 g špaldové mouky
120 g ovesné mouky
3 vejce
1 lžička skořice
3 lžičky kypřícího prášku
250 ml rostlinného mléka
2 kapky vanilkového extraktu
40 g kokosového oleje
140 g řeckého bílého jogurtu
2 lžíce agávového sirupu
250 g třešní
+ plátky mandlí
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. V první míse si smícháme jogurt s vanilkovým extraktem, rozpuštěným kokosovým olejem a agávovým sirupem. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky dáme do mísy s jogurtem a z bílků si si vyšleháme tuhý sníh. Do mísy přiléváme mléko a postupně přisypáváme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, skořici a kypřící prášek.
Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravíme si formu vyloženou pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Třešně zbavíme pecek a naskládáme je na vršek těsta. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 30-40 minut. Doba upečení se odvíjí od výšky těsta. Zda je bublanina hotová, kontolujeme v průběhu pečení špejlí. Upečenou bublaninu posypeme mandlemi a sypkou stévií a podáváme.