Třešňový dort
Ingredience:
Těsto:
50g ovesné mouky
60g mandlové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce kokosového oleje
3 lžíce agávového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
4 vejce
špetka soli
Krém:
80g ricotty
40g bílé čokolády
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce agávového sirupu
2 kapky vanilkového extraktu
+ třešně
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.Připravíme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem, nebo ji můžeme vymazat kokosovým olejem.
Začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Pomalu přisypáváme protein, ovesnou mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme ho péct do předehřáté trouby na 15-25 min. Mezitím, co se nám peče těsto, si připravíme krém.Ve vodní lázni si rozpustíme kousky bílé čokolády spolu s lžící kokosového oleje. V míse smícháme ricottu, agávový sirup, vanilkový extrakt a rozpuštěnou bílou čokoládu. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na dva stejné díly. Jeden plát těsta potřeme vrstvou krému. Na krém naskládáme vypeckované třešně a překryjeme je druhým plátem těsta. Vršek i boky dortu potřeme krémem. Všek dortu můžeme ozdobit bílou čokoládou a kompotovanými třešněmi. Dort necháme odpočinout v lednici a můžeme podávat.