Tvarohová bábovka
Ingredience:
250g polotučného tvarohu
200g špaldové mouky
100g ovesné mouky
90ml kokosového oleje
4 vejce
1 balení prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
4 lžíce agávového sirupu
100ml nízkotučného mléka
1 lžička skořice
špetka soli
+ jahody, sypká stévie
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji kokosovým olejem a vysypeme špaldovou moukou.
V míse si vyšleháme vejce, přidáme k nim vanilkový extrakt, agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej, tvaroh a nakonec mléko. Pomalu přisypeme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, skořici, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto. Hladké těsto nalijeme do připravené formy a dáme jej péct do předehřáté trouby na 35-45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme z formy, posypeme ji sypkou stévií a na vršek bábovky naskládáme jahody a můžeme podávat.