Fit recept na zdravé tvarohové vafle s medem
Vafle, pečený moučník s charakteristickým mřížkováním s původem ve Francii a Belgii, lze připravit na mnoho způsobů. Vy nyní máte možnost vyzkoušet jeho fitness variantu s nízkotučným tvarohem a drcenými ovesnými vločkami. Tyto domácí tvarohové vafle jsou perfketní coby zdravá snídaně nebo odpolední mlsání, které potěší nejen vás, ale i celou vaši rodinu.
Recept na tvarohové vafle
Ingredience:
80 g jemného nízkotučného tvarohu
15 g Fit-day protein premium čokoláda
20 g drcených ovesných vloček (lze použít i bezlepkové)
5 g kokosového oleje
20 ml rostlinného mléka
špetka skořice
Postup:
Nejprve si nahřejeme vaflovač. V míse důkladně smícháme veškeré ingredience a vypracujeme hladké těsto. Pokud není směs dostatečně tekutá, přidáme mléko. Těsto na vafle by mělo být spíše řidší, aby se nám dobře nalévalo.
Ploténky vaflovače si potřeme kokosovým olejem, aby se nám vafle během pečení nepřichytily a následně nepotrhaly při jejich vyjmutí. Do vaflovače vlijeme odpovídající množství těsta a pečeme zhruba 5 minut, v závislosti na výkonu vaflovače. Hotové vafle můžeme přelít javorovým sirupem či medem a servírovat s čerstvým ovocem.