Tvarohovo-meruňkový koláč
TVAROHOVO-MERUŇKOVÝ KOLÁČ
Ingredience:
Těsto:
100g hladké špaldové mouky
50g ovesné mouky
1 lžička skořice
2 vejce
2 lžíce datlového sirupu
200g řeckého bílého jogurtu
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
Náplň:
400g polotučného tvarohu
4 lžíce datlového sirupu
20g kokosu
1 lžička citronové šťávy
100g meruněk
Drobenka:
60g ovesných vloček
20g kokosového oleje
2 lžíce medu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Jako první si připravíme těsto. V míse si smícháme bílý jogurt, datlový sirup a vejce. Přisypeme protein, špaldovou mouku, ovesnou mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Vše důkladně promícháme, podle konzistence přidáme mléko nebo mouku. Těsto dáme do formy a okraje vytáhneme výše, abychom si udělali prostor pro tvarohovou náplň. V míse si vyšleháme tvaroh, přidáme datlový sirup, kokos a citronovou šťávu. Náplň dáme na těsto a na vršek naskládáme rozpůlené meruňky. Drobenku si vytvoříme pomocí drcených ovesných vloček, kokosového oleje a medu. Drobenkou posypeme koláč a dáme ho péct do předehřáté trouby na 35-45 min.
Upečený koláč necháme vychladnout a můžeme servírovat.