Tvarohový cheesecake
TVAROHOVÝ CHEESECAKE
Ingredience:
Korpus:
70 g ovesné mouky
50 g mandlí
1 lžíce medu
1 vejce
Krém:
1 vanilkový pudink
300 g nízkotučného tvarohu
200 g ricotty
5 kapek vanilkového extraktu
2 lžíce agávového sirupu
1 vejce
+ ovoce dle chuti na ozdobu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170°C. Jako první si rozmixujeme mandle, pokud nemáme ovesnou mouku, rozmixujeme si i ovesné vločky. K ovesné mouce a mandlím přidáme protein, med, vejce a vodu podle potřeby. Připravíme si dortovou formu s pečícím papírem a vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy. Těsto natlačíme i do krajů formy.
Krém si připravíme během pár minut. Ricottu smícháme s tvarohem, přidáme pudink, vanilkový extrakt, agávový sirup a vejce. Vše pečlivě vyšleháme, aby nám vznikl dokonalý krém. Krém rovnoměrně rozetřeme po korpusu.
Hotový cheesecake dáme péct do předehřáté trouby na 20-30 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout na pokojovou teplotu a ozdobíme jej čerstvým ovocem podle chuti. Necháme ho uležet v lednici alespoň 2 hodiny. Cheesecake podáváme vychlazený a ozdobený lístky máty.