Tvarohový cheesecake s mákem
TVAROHOVÝ CHEESECAKE S MÁKEM
Ingredience:
Korpus:
140 g ovesné mouky
80 g mandlové mouky
2 vejce
1 lžíce agávového sirupu
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička skořice
Náplň:
500 g polotučného tvarohu
100 g sýru philadelphia
60 g máku
4 lžíce javorového sirupu
3 vejce
1 lžička skořice
2 lžičky citronové šťávy
+ borůvky
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem. V míse smícháme vejce, rozpuštěný kokosový olej a agávový sirup. Přisypeme protein, ovesnou mouku, mandlovou mouku a skořici.
Směs na korpus ručně zpracujeme a natlačíme na dno formy. Korpus necháme péct po dobu 10-15 minut. Vyšleháme si tvaroh, sýr philadelphia a vejce. Přidáme k nim javorový sirup, citronovou šťávu, skořici a mák. Náplň rovnoměrně rozprostřeme na korpus a celý cheesecake dáme péct na 30-40 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout a na vršek naskládáme čerstvé borůvky a můžeme servírovat.