Tvarohový dort s drobenkou
TVAROHOVÝ DORT S DROBENKOU
Ingredience:
Korpus:
70 g drcených ovesných vloček
100 g vlašských ořechů
30 g kokosového oleje
Ovocná vrstva:
60 g rozinek
50 g brusinek
80 g malin
80 g švestek
1 lžíce medu
30 g drcených vlašských ořechů
Tvarohová vrstva:
350 g nízkotučného tvarohu
250 g řeckého bílého jogurtu
1 vanilkový pudink
1 vejce
3 lžíce agávového sirupu
Drobenka:
40 g drcených ovesných vloček
20 g špaldové mouky
20 g vlašských ořechů
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce agávového sirupu
Postup:
Nejprve si připravíme korpus. Troubu si předehřejeme na 175°C a nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Všechny ingredience na korpus smícháme, můžeme přidat trošku vody nebo kokosového oleje. Vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy a korpus necháme péct po dobu cca 5 minut.
V době co se peče korpus, si připravíme ovocnou vrstvu. Všechno ovoce dáme do mixéru spolu s ořechy a medem. Pečlivě vše rozmixujeme, do směsi můžeme přidat i celé rozinky nebo brusinky. Ovocnou směs rovnoměrně rozdělíme po celém korpusu. Poté si v jiné míse vyšleháme tvaroh s jogurtem, vanilkovým pudinkem, vejcem a agávovým sirupem. Tvarohový krém opatrně rozetřeme na ovocnou vrstvu a necháme péct po dobu 25-35 minut. Při pečení dortu si připravíme drobenku.
Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme k nim ovesné vločk, špaldovou mouku, agávový sirup a kokosový olej. Drobenku nasypeme na vršek dortu a necháme celý dort péct dalších 10 minut.