Rychlé a snadné cukroví: Ruské čajové sušenky
Štědrý den se kvapem blíží a vy stále nemáte napečeno? Vyzkoušet můžete tradiční recept na klasické ruské čajové sušenky s máslem, které se skvěle hodí nejen k šálku horkého čaje. Recept je navíc snadný a zvládne ho i začátečník. Odměnou vám bude velmi jemné a křehké pečivo, a to díky vyšlehanému máslu v základu těsta.
Namísto klasické mouky doporučujeme sáhnout například po špaldové, jemný práškový protein z řady premium pak dodá tělu porci cenných bílkovin v prvotřídní kvalitě. Pokud chcete přeci jen pojmout recept ve zdravějším duchu, nemusíte hotové sušenky obalovat v moučkovém cukru. Pečivo je chutné samo o sobě, případně můžete cukr nahradit drcenými ořechy či kokosem. Vánoce jsou ale pouze jednou v roce, nebojte si tedy zahřešit. Tyto sušenky rozhodně stojí za to!
Recept na máslové čajové sušenky
Ingredience:
1 hrnek špaldové mouky
70 g Fit-day Protein premium lískový oříšek
1 hrníček másla
¼ hrnku moučkového cukru
2 vejce
½ hrnku nasekaných ořechů podle preference
½ lžičky vanilkového extraktu
1 prášek do pečiva
Postup:
Vůbec prvním krokem je rozmixování másla až do krémové hladké konzistence. K máslu přidáme moučkový cukr a opět mixujeme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt.
Když budete mít v misce vyšlehaný opravdu hladký krém s obsahem výše uvedených ingrediencí, přidáme oříšky, mouku a protein. Vypracujeme těsto, které bude ležet zhruba hodinu nebo dvě v lednici.
Až si těsto náležitě odpočine, vytáhneme ho z lednice a předehřejeme si troubu na 180°C. Než se trouba rozehřeje, s pomocí polévkové lžíce si vytvarujeme sušenky, které pokládáme na plech.
Pečeme do doby, než okraje sušenek zhnědnou. Po vychladnutí je obalujeme v moučkovém cukru nebo v jiném, zdravějším obalu.