Zkuste něco nového: Veganské tzatziki ze 7 ingrediencí
Tradiční řecká pochoutka s malým vylepšením, aby si na ní mohl pochutnat bez výjimky každý. Na recept budete potřebovat jen 7 ingrediencí jako kokosový jogurt nebo čerstvý kopr, plus sůl a pepř pro dochucení. Výsledkem bude krásně krémový a lehce nakyslý, svěží dip. Až příště nebudete vědět, čím vylepšit falafel, pita wrap nebo grilovanou zeleninu, zaručeně si vzpomenete na veganské tzatziki.
Co budeme na tzatziki potřebovat?
1 větší salátová okurka
300 g kokosového (nebo jiného rostlinného) jogurtu
15 g Fit-day protein premium natural
3 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl a pepř pro dochucení
můžeme přidat i hrst najemno nasekaných kešu ořechů pro jemnější chuť a strukturu
Postup:
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semínek, nahrubo nastrouháme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. V míse si smícháme jogurt, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, protein, citronovou šťávu a olivový olej. Přidáme nastrouhanou okurku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Tzatziki skvěle doplní nejrůznější pita wrapy, buddha bowls nebo falafel, nadchne ale i jako lehký předkrm, třeba s grilovanou zeleninou.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.