Vláčné mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
Abyste upekli muffiny, po kterých nezbyde víc než pár drobků, nemusí obsahovat spoustu cukru nebo krému – s naším receptem to jde zdravěji a úspěch je přitom zaručen. O dokonalou vláčnost muffinů se postará šťavnatá mrkev a jablečné pyré, zatímco strukturu ozvláštní křupavé vlašské ořechy, chia semínka a sladké rozinky. Pokud vám do příštího dne náhodou nějaké zbydou, stane se z nich perfektní svačina do práce nebo školy.
Co budeme na muffiny potřebovat?
200 g hladké špaldové mouky
45 g Fit-day protein premium natural
2 středně velké mrkve nastrouhané najemno
120 g jablečného pyré
80 g třtinového cukru
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce chia semínek
kůra z 1/2 citronu
50 g vlašských ořechů nasekaných nadrobno
hrst rozinek
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
150 ml vody
špetka soli
Postup:
Troubu předehřejeme na 190 °C a pustíme se do přípravy těsta. V míse smícháme veškeré sypké ingredience a následně k nim přidáme nastrouhanou mrkev, jablečné pyré, kokosový olej a vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rovnoměrně rozdělíme do připravených muffinových formiček nebo košíčků, ideálně silikonových. Těsto nesmí být příliš husté, ani řídké. Plech s naplněnými formičkami vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25–35 minut, dokud muffiny nezezlátnou a na povrchu nejsou pevné. Necháme krátce vychladnout a můžeme podávat.
Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.