Voňavé zázvorové perníčky s medem
Milujete pečení, obzvlášť na Vánoce? Vneste do vašeho domova kouzlo Vánoc a připravte si lahodné zázvorové perníčky, po kterých se u vás doma jen zapráší. Jsou jednoduché, chutné a zdravé. Díky obsahu zázvoru dodáte také vašemu tělu cenné vitamíny. Dopřejte si tuto chutnou a voňavou dobrotu nejen o Vánocích.
Blahodárné účinky zázvoru
Zázvor má mnoho využití v kuchyni, ale poslouží také jako první pomoc při různých potížích. A je velmi zdravý! Má totiž vysoký obsah vitamínů C, A, B, E a dalších zdraví prospěšných látek. Je bohatý na sodík, draslík, hořčík, vápník a železo. Pomáhá posilovat imunitní systém a je skvělým pomocníkem při hubnutí. Účinkuje na zažívací problémy a poradí si i s pálením žáhy. Může být i skvělým pomocníkem při ženských problémech – během prvních dnů menstruace totiž snižuje bolestivost, a to srovnatelně jako léky proti bolesti. Působí dokonce i jako mírné antidepresivum.
Rodinné pečení
Upečte si chutné a voňavé medové perníčky, které u vás doma vykouzlí pravou a nefalšovanou vánoční atmosféru a provoní váš domov. Pochutná si na nich celá rodina. Zapojit můžete i děti, které bude obzvlášť bavit vykrajování různých tvarů.
Recept na domácí perníčky
Ingredience:
60 g Fit-day protein premium natural
300 g žitné mouky
2 žloutky
100 g másla
80 g medu
100 g třtinového cukru
1 lžíce perníkového koření
1 lžička jedlé sody
1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
Postup:
Všechny uvedené suroviny včetně proteinu důkladně promícháme a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme odpočinout v lednici několik hodin, ideálně do druhého dne. Následně těsto vyválíme a vykrajujeme oblíbené motivy. Troubu si předehřejeme na 170° C a perníčky pečeme 10 – 12 minut. Podle chuti můžeme dozdobit polevou.