Pudink z lucumy
PUDINK Z LUCUMY
BUDEME POTŘEBOVAT:
1 hrnek mandlového mléka
2 lžíce rýžové mouky
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce kakaa holandkého typu
30g kvalitní hořké čokolády
1 lžíce Lucuma prášku
špetka soli
špetka Himalajské soli
POSTUP:
Hrnek mandlového mléka nalejeme do hrnce a přidáme rýžovou mouku. Dobře promícháme a za stálého míchání prohříváme, dokud mléko nezačne houstnout, poté odstavíme.
Ve vedlejším hrnci nebo ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu spolu s holandským kakaem, špetkou skořice a soli.
Rozpuštěnou čokoládu smícháme s mlékem povařeným s rýžovou moukou. Vznikne tmavý pudink, který necháme ještě lehce zchládnout, poté vmícháme Raw Lucuma prášek.
Pozor však na teplotu pudinku. Pudink by neměl být příliš horký, aby nedošlo ke znehodnocení cenných látek z Raw Lucuma prášku.
Vlažný pudink servírujeme v malých miskách či malých šálcích. Pudink je sytý, takže servírování v malých nádobách je ideální.